+ >  φ ?

Highslide JS -kirjasto kuvien suurenteluun 

23.01.2010 by pedro

Muiden muassa Uusi Suomi -nettilehti käyttää kuvakikkailua, jolla peukalonkynsikuvaa klikkaamalla näytetään isompi kuva. Temppu on käytettävyysmielessä varsin hyvä; yleensä vastaavat kikkailut ovat ärsyttäviä. Kikkailu näyttäisi perustuvan Highslide JS -nimiseen JavaScript-kirjastoon, jonka lisenssi sallii ilmaiskäytön, jos saitillansa ei tienaa mitään. Hyvä uutinen on se, että Highslideä tukemaan on myös WordPress-plugin. Kyseisen pluginin laadusta ei tämän kirjoittajalla ole mitään havaintoa, mutta piakkoin kenties on.

Tags: ,

  1. ior 23.01.2010 at 14:46:

    Jep, itsekin tutkin noita tässä männäviikolla. Ilmeisesti Highslide-kirjasto on käytössä useammassakin WP-pluginissa (ks. http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=highslide&sort=top-rated). Tuon mainitsemasi wp-pluginin demo-sivut näyttivät jotenkin kehnoilta, suurennettu pop-up esim. siirtyy hiiren alta next- ja previous-navigoinnilla.

    Itse etsin lähinnä hyvää kuvagalleria-plugaria, jossa olisi tuo Highslide JS integroituna.

  2. pedro 23.01.2010 at 15:14:

    Okka; siis että eipäs lähdetä sitten ihan silmät vaahdossa kokeilemaan. Toi olikin vain ensimmäinen Google-osuma, ja laiskana hlönä tempasin sen sitte malliks vain.

You must be logged in to post a comment.